Bliver min bagage sendt videre ved flyskift?

Har du brug for at skifte fly undervejs til din endelige destination? Hvad sker der med din indcheckede bagage, og hvor kan du hente den fra bagagebåndet? Hvis forbindelsestiden er mindre end 24 timer, kaldes det en connection. Hvis den er længere end 24 timer, kaldes det en mellemlanding. I dette tilfælde vil din bagage ikke blive videresendt til din destination, og du bliver nødt til at hente den fra bagagebåndet under din mellemlanding. Det er kun muligt at eftersende bagage på flyvninger med en forbindelse inden for 24 timer.

Du kan tjekke, hvor din bagage vil blive læsset af ved check-in-skranken. Forbindelse med samme flyselskab eller et partnerselskab: Din bagage bliver næsten altid sendt direkte til den endelige destination. Der er nogle undtagelser, f.eks. Nordamerika, Australien og Sydafrika. Hvis din forbindelse er på et af disse steder, skal du hente din bagage ved bagageudleveringen og checke den ind igen til dit næste fly.

Forbindelse med to separate billetter med det samme flyselskab eller et partnerflyselskab: Din bagage vil ikke blive sendt til den endelige destination, hvis du har bestilt separate billetter. Hvis du har en forbindelse og flyver med det samme flyselskab, kan du spørge ved check-in-skranken, om det er muligt at sende din bagage videre til den endelige destination.