Dubbelbokning

Om beställaren, eller annan person i samma sällskap, gör flera bokningar med samma flyg, i samma namn och med samma e-postadress, kan flygbolaget automatiskt avboka samtliga bokningar.
Flygbolagen tar inte hänsyn till var det har gjorts identiska bokningar, dvs om bokningen gjorts via olika resebyråer eller via flygbolagets egna hemsida.
För att undvika dubbelbokningar ska man alltså inte göra samma bokning hos olika resebyråer eller webbsidor.
Sembo hålls inte ansvariga för dessa avbokningar oavsett om bokningen gjorts på en annan hemsida eller via en traditionell resebyrå.
I de flesta fall återbetalar inte flygbolaget kostnader som tillkommer på grund av dubbelbokningar. För att vi ska kontrollera med flygbolaget om en eventuell återbetalning måste du ha lagt till ett servicepaket i din bokning samt att vi tar ut en administrativ avgift för att hantera ärendet.