Vilka städregler gäller när jag hyr ett hus/lägenhet?

I södra Europa skiljer sig kraven på städning från de vi är vana vid. I texten för varje semesterboende kan du läsa om städning ingår i priset, utförs av gästen eller betalas på plats. I de fall där endast slutstädning ingår innebär det avresestädning, oavsett vistelsens längd. När du lämnar boendet ska du alltid se till att köket är i ordning, att disken är ren och att soporna är tömda.

När städning ska utföras av gästen ska boendet lämnas i sådant skick att det är redo för nästa hyresgäst. Om du har synpunkter på städningen vid ankomsten, kontakta omedelbart receptionen/nyckelkontoret.