Behöver jag betala något när jag kommer till min destination?

Vissa hotell-/lägenhetsfaciliteter tillämpar en så kallad "Resort Fee" eller "Club Card". Dessa tillägg är obligatoriska och tillkommer när du kommer till ditt boende. De ger tillgång till olika faciliteter såsom solstolar, handdukar, strandservice, fitnesscenter, parkering, pendelbuss och/eller olika aktiviteter.

En resortavgift är mycket vanligt i till exempel USA, Mexiko och Karibien. Klubbkort är vanligt i Europa, till exempel i Italien. Eftersom avgifter varierar över året (hög/lågsäsong) och ibland ingår i turpriset har Sembo inte möjlighet att visa vad som gäller för varje enskilt boende. Avgiften kan variera mellan 5-60 $/€/natt baserat på antal passagerare eller per rum/lägenhet. Turister måste betala en lokal skatt till hotellet i vissa länder/städer. Det är ingen större kostnad och i den mån vi har informationen presenterar vi den i beskrivningen av boendet.