Avbeställningsskydd

För att skydda dig vid oväntade händelser rekommenderar vi att du tecknar till vårt avbeställningsskydd. Avbeställningsskydd kan bara tecknas vid bokningstillfället och kan inte tas bort eller återbetalas efter att avtalet ingåtts.
Resenär som tecknat avbeställningsskydd kan mot uppvisande av giltigt läkarintyg avbeställa resan mot en självrisk på 5%, fram till dess att resan påbörjats. Avbeställningsskyddet gäller vid akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall som drabbar resenären själv, resenärens make/maka/sambo, barn, föräldrar, syskon eller person som resenären gemensamt beställt resan med, före avresa men efter det att avtalet blivit bindande. Avbeställningsskyddet gäller inte vid sjukdom som var känd vid bokningstillfället eller vid komplikationer i samband med graviditet, efter 30:e graviditetsveckan. Läkarintyg ska utfärdas på särskilt formulär och ska vara Sembo tillhanda senast 14 dagar efter avbokningsdatum. Läkarintyg som kommer in senare, hanteras ej. Kostnaden för avbeställningsskyddet och självrisk återbetalas inte vid avbokning.