Vad bör jag tänka på inför min roadtrip genom Europa?

Glöm inte att ta med hotellvoucher, färjebiljett eller förbokade biljetter till andra evenemang. Har du bokat dessa via Sembo skriver du ut dem från din bokningssida.

Pass är obligatoriskt för alla i bilen. Bilens registreringshandlingar i original är också obligatoriskt, liksom körkort. Fotokopior av pass, körkort och kreditkort underlättar för dig om du tappar bort dem. Grönt försäkringskort visar att fordonet har trafikförsäkring, vilket du kan få via ditt försäkringsbolag. Bilens instruktionsbok är också bra att ta med.

Glöm inte reservtelefonnummer till ditt försäkringsbolag och SOS om olyckan skulle vara framme.  Ett europeiskt sjukförsäkringskort är bra att ha om du behöver akutvård i EU eller Schweiz.

Reflexväst att bära om du behöver lämna bilen på en trafikerad väg. Första hjälpen-kit. Extra glödlampor. De tre sistnämnda är obligatoriska i vissa av de länder du kör igenom.