Resor till USA -ESTA

Reser du till eller via USA? Då är det obligatoriskt att ansöka om elektronisk resetillåtelse (ESTA) före resan. Obs: även om du har ett byte i USA och flyger vidare till en destination utanför USA, är det obligatorisk att ansöka om ESTA. Vi rekommenderar att du ansöker om ESTA direkt efter att du har bokat din resa. På grund av mer stränga kontroller blir ansökan inte bekräftad på en gång. Inom 72 timmar innan avresan är det inte längre möjligt att ansöka om ESTA. Ansök om ESTA via den officiella ESTA hemsidan.