Flygbolaget har ändrat eller avbokat ditt flyg

Om flygbolaget ställer in ditt flyg inom 14 dagar före avgång, eller om du upplever betydande förseningar (mer än tre timmar), kan du ha rätt till ersättning enligt EU-förordning 261/2004. Om du är berättigad till ersättning beror på olika faktorer som anledningen till att flyget blev inställt eller försenat, rutten och vilket flygbolag du reser med. Det kan ibland vara ganska svårt att få ersättning.